My Heart Beat

Wednesday, 24 September 2014

FIT MALAYSIA @dataran pahlawan,melaka

Salam Rabu..

14.9.2014 yg lepas ada program 
FIT MALAYSIA di dataran pahlawan, melaka.
MELAKA adalah negeri pertama selepas pelancaran hokeyy!!

dpt tahu tu, terus daftar online n aku daftar sekali en huby n anak2..
tp si kecik xder la,,susah nak handle ramai2 nnt..

semua pakej maklumat dihantar melalui emel...
aktiviti, layout kawasan, maklumat jualan dan pengambilan bib semua di emel.
kalo nak lari atau kayuhan basikal kena ada bib..
kena amek salah satu aktiviti..

kami dah ready!!!
anak2 jiran pon aku angkut..

ramai orang weiiii

ramai nak selfie ngan YB KJ

sebelum YB KJ melepaskan tembakan, selfie dulu...yayyy
(cer carik aku ada kat dpn tu..tgn mamat tu kaco tol la..)

"banggggg" ok...da ley lari...

start lari tu, hujan pon turun...
makin lama, makin lebat..
nak wat cane...lari ajer la...
habis kuyup!!

anak dara ne siap pak dia dukung..

ne ngah lari dalam hujan weiii..haha
anak bujang aku tah ke mana..
ngan anak jiran aku pon x jumpa..
kat penghabisan baru jumpa balik..
dapat la sijil penyertaan..

pastu naik kat dataran pahlawan tu, dapat la makan free..
ada roti, buah, kuih muih, mineral water n revive isotonik..
kalo nak makan steak tu, kena bayar la..

perasmian start kol 8.30am
then mulakan aktiviti lain, 
bodycombat..
zumba..
body balance..
urban self defence..
sume aku buat..sampai ke tghr..
baju yg basah pon kering..

ada lg aktiviti..
silambam..
aero jamming..
taekwando..
silat..etc
tp aku xjoin la..
sbb buat petang..
lgpon da penat sgt..

gambar dr twitter YB KJ
(yg baju merah kat hujung tu aku hokeyy..haha)

lps da penat buat aktiviti, kami g melawat kat booth2..
amek2 pic...

kasi sign sikit..




YB KJ tunjuk bakat..mmg terbaekkkk...

keseluruhannya memang besh n enjoy la..
aku mmg suka kalo ada aktiviti camne..
tp en laki xberapa minat..
sebab beramai2..n bersesak2 tu..

p/: fit malaysia, fit melaka, fit for life




2 comments:

Nafira usof said...

Wahhhh.. bestnyeee!
nampak meriah sangat.. lagi best sebab YB KJ pon ade.. hehehe

Zura sebenarnye x minat gak nak joint acara yang memerlukan zura bersesak cam nih.. lebih suka sendirik2 jer.. hehehehe

Ibu Lala said...

Rajin join. Akk dulu tiap tiap mgu jumpa ybkj the macho man.