My Heart Beat

Tuesday, 21 October 2014

Percutian 3 hari 2 malam...di Hospital Besar Melaka..di Hari Raya Haji..

Assalamualaikum..
Salam Selasa..
Nak citer pasal percutian aku sekeluarga..
di Hospital Besar Melaka..

Kesahnya..bulan September lepas, anak kecik aku ne asyik demam aja..
Demam seminggu..baik 3 hari..demam lg seminggu sihat dua hari..
demam lagi...sihat lg..dan demam lagi...berulang..on off..

jadinya, bila da demam bawak la anak g klinik, cek darah..
takot pulak ada penyakit lain..
da tiap2 minggu cek darah..doktor suspek ada talasemia pulak..
(berdasarkan result darah anak)
aduhhh..xder keturunan aku atau suami pon yg ada penyakit ne..
sbb penyakit ne dari keturunan..

17.9.2014

x sedap badan..


19.9.2014 ..kena demam campak

aku kasi rendam n letak daun semambu..suka la dpt mandi kolam..

2.10.2014 lps anak kecik aku demam lg..
nak g sek da rasa da panas sgt..tp soh gak g sek..
esoknya pon sama gak..just kasi anak mkn ubat demam..
ptg Jumaat tu plan nak blk POntian, kg huby coz nak raya kat sana..
masa ngah kemas2 baju, mak aku kol tny kat mana..
coz anak kecik aku dah gigil2 lg..
(demam beberapa kali ne asyik gigil aja..mgkn panas dlm)
kol 2 pg aku kejut bapak dia..terus g hospital..
dua anak aku tingglkan..sebab ngah syok tido..
tawakal aja..mudah2an xder apa jadi..

sampai hospital, reg n cek saringan dulu...
pastu jumpa doc..kena cek darah lg..
xper aku lg suka sbb kita puashati sbb sume cek..
then result kua,  doc ckp mmg byk kuman dalam darah..
kena warded n doc nak kasi antibiotik!!
aku redho aja..untuk kebaikan anak kan...

taik mata pon kua sbb panas sgt..


keletihan..bila da di tempatkan di wad..








aktiviti hari pertama...








aktiviti hari ke-2
(raya Haji di hospital)

hari ke 3 dapat balik..itupon da kol 4ptg..
harapan masa tu, moga anak xdemam lg..
doktor bekalkan antibiotik kena makan 8 hari..
dan juga vitamin dan zink utk bina metabolisme bdn..(yer ker stetmen aku?)
kena makan sekali sehari sampai diberitahu kemudian..
bln 11 n 12 kena cek darah lg..

syukor alhamdulillah..da 2 minggu ne nampak anak sihat
dan tak demam lg...
itulah kisah percutian kami di Raya Haji..


p/s: anak demam, mak susah hati..





Wednesday, 24 September 2014

FIT MALAYSIA @dataran pahlawan,melaka

Salam Rabu..

14.9.2014 yg lepas ada program 
FIT MALAYSIA di dataran pahlawan, melaka.
MELAKA adalah negeri pertama selepas pelancaran hokeyy!!

dpt tahu tu, terus daftar online n aku daftar sekali en huby n anak2..
tp si kecik xder la,,susah nak handle ramai2 nnt..

semua pakej maklumat dihantar melalui emel...
aktiviti, layout kawasan, maklumat jualan dan pengambilan bib semua di emel.
kalo nak lari atau kayuhan basikal kena ada bib..
kena amek salah satu aktiviti..

kami dah ready!!!
anak2 jiran pon aku angkut..

ramai orang weiiii

ramai nak selfie ngan YB KJ

sebelum YB KJ melepaskan tembakan, selfie dulu...yayyy
(cer carik aku ada kat dpn tu..tgn mamat tu kaco tol la..)

"banggggg" ok...da ley lari...

start lari tu, hujan pon turun...
makin lama, makin lebat..
nak wat cane...lari ajer la...
habis kuyup!!

anak dara ne siap pak dia dukung..

ne ngah lari dalam hujan weiii..haha
anak bujang aku tah ke mana..
ngan anak jiran aku pon x jumpa..
kat penghabisan baru jumpa balik..
dapat la sijil penyertaan..

pastu naik kat dataran pahlawan tu, dapat la makan free..
ada roti, buah, kuih muih, mineral water n revive isotonik..
kalo nak makan steak tu, kena bayar la..

perasmian start kol 8.30am
then mulakan aktiviti lain, 
bodycombat..
zumba..
body balance..
urban self defence..
sume aku buat..sampai ke tghr..
baju yg basah pon kering..

ada lg aktiviti..
silambam..
aero jamming..
taekwando..
silat..etc
tp aku xjoin la..
sbb buat petang..
lgpon da penat sgt..

gambar dr twitter YB KJ
(yg baju merah kat hujung tu aku hokeyy..haha)

lps da penat buat aktiviti, kami g melawat kat booth2..
amek2 pic...

kasi sign sikit..




YB KJ tunjuk bakat..mmg terbaekkkk...

keseluruhannya memang besh n enjoy la..
aku mmg suka kalo ada aktiviti camne..
tp en laki xberapa minat..
sebab beramai2..n bersesak2 tu..

p/: fit malaysia, fit melaka, fit for life




perbarisan hari kebangsaan ke-57

Salam Rabu..
lamanya x update blog..
byk citer..tp xder masa..
keje banyaknya...
arine nak tepek2 pic..
wat kenangan jer..


aku masuk baris utk jabatan aku..
 masa hari kebangsaan malaysia ke-57
bermula dr memorial kemerdekaan hingga ke hang tuah walk, melaka


bersama gang jab ketua menteri melaka




da beberapa tahun jugak la aku sertai jabatan utk program ne..
2011 - berbaris
2012 - berbaris
2013 - ajk makanan
2014 - berbaris


p/s: ambil pengalaman..



Saturday, 13 September 2014

hepi besday to us!!!

Salam Sabtu...
saja nak bagitaw...
arine besday aku n anak kecik aku...
hehehe

aku n sufi aisy..

moga panjang umur, murah rezeki dan dalam rahmat Allah..
diberikan kesihatan untuk menjaga keluarga dan mendidik anak2..
dipermudahkan segala urusan..
kaya dan berjaya dunia akhirat..
inshaAllah..Aminnn...



p/s: saja pic kasi x-large...:))

Tuesday, 17 June 2014

hadiah GA tak sampai kepada pemenang..

Assalamualaikum...
Selamat pagi Selasa..

Arine..tgk peti surat dapat surat pemberitahuan ne..


sampai opis terus check kat website poslaju..
track n trace..


tgk tu...dekat sebulan dah kat pejabat pos tu..
mana tak kena return ...

rupanya untuk En Abil Fikri kita yang hennnsemmmm tu...
adooiiiiii....bizinya duda idaman malaya ne...

Poslaju dtg uma, kompem2 la xder uma..
nak g pejabat pos collect bungkusan pon x sempat iyaaa...
macam x sudi jerrr...

so, cane ne abg Abil?
collect kat melaka aja lah yaaa...


p/s: lom collect lg kat pejabat pos melaka...tunggu tghr ne...