My Heart Beat

Tuesday, 17 March 2015

percutian keluarga ke batam..

Assalamualaikum..
dah hampir 1/4 tahun da...
apa aja yang telah dicapai tahun ini?
moga2 apa yg dihajati sudah tercapai..
atau kita sedang menuju untuk mencapainya...
inshaAllah...

eceli, byk yg nak share cite..
tp disebabkan kesibukan kerja dan tugasan harian,
menjadikan ketidaksempatan..
:))

arine aku abadikan kenangan aku n family ke BATAM, INDONESIA..
percutian family aku..dari 1/1/2015 - 3/1/2015
bapak aku sponsor transportation..(tiket feri)
kat semua orang yg pergi..

kami just byr bilik hotel aja..
n soping2..dwet sendiri lerrr!!
hehee

kalo tiket feri satu kepala da RM120++
aku anak beranak da 5 orang..save dalam RM600 gak..:)

bilik hotel br RM150 semalam..
amek dua mlm br RM300..
maceh ayah....syg ayah ketat2...

DAY 1



dlm feri..lengang...
bergerak dr jeti Stulang Laut lps subuh..
perjalanan dlm sejam setengah..

ne pengangkutan kami..
sehari RP1,500,000.00++
tontong la...

luas jugak kan... dlm bas/van..



oleh kerana smpai awal, g jalan2 dl  tgk kraftangan..

ahli rombongan...


tghr tu mkn nasik padang..hamek ko!!
berapa juta kena paw!!

kami menginap di swiss inn hotel..rate ok la..





dalam bilik...ok jugak...

lepas check in..rehat2 jap..
then kita bergerak ke Golden Fish Restaurant..
 g makan seafood pulak..
makan saja aritu...


order dulu...









lps oder makan, posing2 pulak...




aku nk amek gambo, sibuk la bdk ne kaco...

:)

nk g kedai seafood ne, lalu jembatan ne...
jambatan tu, seperti gambar kat bawah..
(aku lupa nama jambatan...)

jambatan yg kami lalu kat belakang tu...:)





 
ada tempat rehat2 dan pets disini..

suasana dan permandangan besh gak...



alhamdulillah...kenyang...


dahhh..jom balik!!!

RP12,000.00 dalam rm4..
mmg sedap..dia letak cheese n gula melaka..

 tengah mlm tu..supper pisang goreng keju n jajan..
santai2.... (kol 12mlm dah tu..)


DAY 2
sunrise...gud morning BATAM....


bekpes @ hotel..

lps bekpes, kami merayau kat shopping mall aja..
ada 2-3 shopping mall kami g.. dr pagi smpai malam..
jalan..makan..jalan..makan...:)







 









bakso dia..nampak simple tp sedap...





soping jajan ajer...:)
ada gak la beli telekung, souvenir sikit..
aktiviti malam tu...bapak2 g ngurut..
tukang urut datang bilik..




yg biasa ada di Indonesia...


DAY 3
 

lps bekpes, ibuk2 g spa...
terapi minda dan poket...hehe..
then terus blk hotel n check out kol 12 pm...

sebelum balik..amek pic dl...

lps check out, kami trs ke rumah aunty mary...
kenalan makcik aku yg dok sana..
lunch sana laa...




aunty mary masak sup daging, sambal ijau n ayam goreng..
perghhhh...licinnnn....
tq aunty mary...memang superb!!





halaman rumah aunty mary...


roti..dlm dia serunding...sedap..

ne apa nama tah...mcm kopok lekor..
sekejap je da abesshhh padahal br mkn nasik..

 ne panggil kapal selam..

kapal selam setelah digoreng...ada telo rebus dlm dia..

lps mkn n rehat mcm uma sendiri, kami pon ke jeti batam...
feri gerak dlm 5.45pm gitu..
tak sampai sejam dah smpai JB..
kemain laju lagi..



p/s: malam tu aku stay JB lg...
sebab esoknya ada percutian yg di sponsor lg...:))





3 comments:

Ibu Lala said...

Cam syok je batan tu. Akk hr tu pi bandung x ambik gambar pun

CikLily Putih said...

cam best je batam ni ek...

sue sue said...

Batam memang syurga shopping!best!

Jemput jenguk blog saya:

http://blogmummyrifqiy.blogspot.com