My Heart Beat

Thursday, 15 August 2013

Salam Syawal 1434 Hijrah...Cuti Raya!!

Salam Khamis...
8 Syawal 1434 Hijrah..
baru nak ucapkan Selamat Hari Raya...
hehhehehe

pagi raya..

seminggu berhari raya..memang syok..
arine da start keje..lemauuuu...
xtaw nak start keje apa dulu..

malam n pagi raya aku di uma mak aku di Melaka..
lps ke pusara datuk, aku balik kg ayah di Serkam, Melaka.. 
family aku singgah pusara nenek kat kg..aku ke uma sedara huby jap..
 dorang kirim makanan kat pak mentua..



 datuk org sngapore..
(bapak mak meninggal kat melaka dan kebumi sini)

then ke kampung huby di Pontian..
otw ke Pontian, singgah Bt Pahat beraya jugak..
(kawan2 huby)
sampai Pontian kol 11.30 malam..
giler penat..

Jumaat menanti kedatangan sedara mara huby..sbb bapak nya anak sulung..
adik2 n anak buah akan carik Along dulu kan..
masak mee rebus..langsaiiii!!
yg datang malam mkan nasik ngan sardin..tetap  berselera!!

Sabtu pg2...lps sarapan aku da kua beraya dulu..
raya uma pakcik n makcik huby..
kalo x kua awal, mmg xley nak kua raya la..stuck tetamu beraya..
dlm kol 3 mcm tu, aku da gerak ke Singapura..
makcik aku da tunggu nak jln raya sana pulak..

Ahad aku masih beraya di Singapore..
umah makcik2 aku (adik2 tiri mak aku) pon xsempat g..
tp syok dpt jumpa sedara mara ...walaupon x semua..


makan..

 pose dulu br makan..

lepak..
  
sepupu sepapat..

kazen2..
  
  family makcik aku..da nk blk masa ne..makcik n pakcik pon nak g keje..

Isnin pg2 dlm kol 7.30 gitu aku da gerak ke JB..uma abg sulong huby..
FIL n adik beradik huby nunggu sana nk jln raya lg...
g umah makcik n pakcik dia kat Gelang Patah n Segamat..
then trs nak ke Melaka..beraya lagi!!

aritu pak mentua puasa enam..
otw ke Melaka tu, singgah berbuka di Ikan Bakar Parameswara Umbai..
abang ipar aku kata nak lanjer!! (br dpt pampasan keje...)
(yg lain2 numpang gembira...hahaha)

peneraju kapal...

lauk-pauk..

family huby.. 

licinnnn!!

Selasa g beraya uma sedara mara belah huby..
then, g gak bawak FIL beraya uma besan..
kesian FIL, raya uma besan makan kuih raya jer...
(mak aku puasa, aku x kasi mak aku masak sbb da mkn uma sedara huby..)

lps beraya, lepas asar, dorang pon gerak balik JB/Pontian...
then berlari aku g Family Store..
sbb nak ajak adik beradik dtg umah lak mlm tu..
masak soto jer...

Rabu aku masih cuti..ajak opismate dtg umah..
n kawan2 sekolah..
pakcik pon ada singgah da tgh mlm..
alhamdulillah..
masak mi rebus, sambal udang n nasik impit ajer..

classmate aku..mmg kamceng!!

skolmate..kwn2 baik aku ne..

opismate dtg lupa nak amek pics....:(


Kesimpulannya, raya mmg beshhh...lps da sudah tu, giler sakit badan...kecapekan!!
ne kalo dpt urut mmg heaven...

untuk teman2 blogger,

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..
MAAF ZAHIR DAN BATIN...

p/s: kalo ada yg raya kat Melaka tu, jemputla singgah umah..



8 comments:

Nafira usof said...

Meriahnye raya~
zura pun sakit2 badan.. banyak sangat makan ketupat n lemang kot.. abes sakit2 urat.. DA abes karam di laut dalam.. hahahaha

eyeyou said...

nafira- DA kita pon k elaut dalam..raya 5 hari naik 5 kg!! komplete set!!! hahahha

Abil Fikri Ahmad said...

Selamat Aidilfitri...Melaka, johor, singapura dan..PARAMESWARA!!!!

Liza Razak said...

wahh...meriah betul raya! anyway selamat hari raya sis :)

Ratu Hatiku said...

Raya jelah dpt berkumpul ramai2 kan.. :)
Selamat hari raya :D

Ibu Lala said...

Alamak lupa pulak nak inform ayu kan. Kalau tidak boleh singgah kejap berkenalan. Len kali lah ye. Akk ada plan nak pi a famosa resort nanti. Nanti kita dating ye

Amboiii panjangnya citer dia. Akk ry pi penang je. Yg lain dok umah.

mummy_ayu said...

seronoknya jenjalan raya..
selamat hari raya & maaf zahir batin!!

Nurfaezah Abdullah said...

HB kak ayu :) fae follower baru here.