My Heart Beat

Wednesday, 17 July 2013

^WW^~Risau

Salam Rabu..

result exam anak bujang aku...

UPSR lg 2 bln jer lg....
tgk result anak aku tu, makin lama makin menurun lak...
dr 4A da ke 2A??!!!
bln Ramadhan ne mmg la xder tuition..
lps raya baru sambung balik..
ada masa terluang, asyik tido jer..
soh baca buku ker..atau mengaji..jengah balik da tido..
tp kalo ngadap tab/laptop terang lak bijik mata dia..
aduhaiiii...
xder rasa risau kat dia..
kita lak yg risau..

tu buku rekod kat atas tu pon aku xtaw kewujudan nya..
da 3 kali bapak dia sign..dia x tunjuk aku..
yg result exam ke-4 dia soh aku sign, sbb bapak dia da out station..
aku buat2 xmoh sign..
tp da nama emak kan...rasa kasih kat anak tu tetap ada...


p/s: aku harap sgt dia struggle betol2 utk exam sebenar...


11 comments:

Ibu Lala said...

same la kiter. anak akk yg drjh 3 tu pun makin lama makin merosot. haih...

Ratu Hatiku said...

samalah dgn anak saya...turn naik mcmtu. Nie 22hb ada trial mak dia yg risau..uhuhuhu

Abil Fikri Ahmad said...

Simpan la Tab tu dulu..biar dia ulangkaji..

eyeyou said...

IL- bdk2 ne byk lemak..hehhe
RH-kadang exam pon dia xbgtaw...tetiba da de result..
AFA-tab tu da lama simpan pon sbb si kecik main rosak apa tah,..tp br mgu pak dia g repair..mgu ne bg chance..

Nafira usof said...

InsyaAllah.. boleh usaha lagi tuh.. budak lelaki nih nampak cam x bape nak study.. tapi bila kuar result kalah plak anak pompuan yg rajin study.. cuma kena selalu ingatkan dia jer lah kan~

eyeyou said...

nafira-harap2 la...

Ibu Lala said...

salam isnin ayu. singgah sini. pose tak??

QA's ~ mamapapa said...

waaahhhhhh!!!!sakannya beraya k ayu..kira habisla ara selatan tu akak jelajahkan...sampai ke singapore gitu :))

selamat hari raya ,kak :))

QA's ~ mamapapa said...

ahahahah!!akak..saya dh trsalah ruang komen :P kak...jgn giveup tau :)) sy ngajar budak2 darjah 6 jgk kt sni..akak kena trus suppot dia..sikit lagi ksk :) utk masa2 suntuk ni suruh dia jwb set of past year questions tu brkali2 berulang2 sampai lebam...doa akak paling penting..klau boleh waktu dia exam nanti akak duduk je kt tikar sejadah doakan dia..inshaaAllah :))

eyeyou said...

immi-amboiii dok kat tikar sejadah ajerr..insyaAllah, doa ibu bapa sentiasa mengiringi setiap masa..cuma kadang geram soh baca buku dia bantai tido..kalo main game xyah suruh..ngantok pon masih bertahan...mudah2an terang hati dia nak jawab exam nanti...

mummy_ayu said...

maybe dia jenis yg study last minit kot...